Foto’s Irrland 2015

Foto’s/Verslag speeltuin Irrland op zondag 13 september

Op zondag 13 september zijn we voor de 3e keer naar speeltuin Irrland geweest in Kevelaer/Twisteden, net over de grens in Duitsland. Iets na tienen vertrok een hele karavaan vanaf de basisschool naar Duitsland toe. Door ervaringen in voorgaande jaren waren alle 39 buurtleden/kindenderen snel binnen en konden we een standplaats gaan zoeken. Dit jaar was het centrale punt bij de glijbanen op Irrland Noord. Al snel hadden alle kinderen en ook volwassen kinderen hun draai gevonden. Voor anderen een ideale gelegenheid om gezellig met de buurt te kletsen en de kinderen te zien genieten.

Rond de middag was het weer tijd om de traditionele barbecue weer aan te maken en lekkere broodjes met hamburgers of worst te verdelen. De buikjes stonden weer strak en de middag kon beginnen. De glijbanen waren in trek, het ravotten op de strobalen maar ook dit jaar was de maisbak weer om te lachen. Al vrij snel werd voorzitter Jan onder vuur genomen en zag helemaal wit van de I-meel… Een aantal andere kinderen hadden eigen initiatief genomen om in het ondergoed de I-meel af te spoelen in de waterglijbanen.

In de 2e helft van de middag zijn we verhuist naar Irrland Zuid. Bij de waterglijbanen zijn we een tijd blijven hangen om te zien hoe ook andere kinderen zich ontdeden van de overkleding en ook van de waterglijbanen gingen. Het water was helemaal niet kkkkoudd…

Omdat de meeste batterijen leeg begonnen te raken besloten we om rond zessen weer terug te keren naar Nederland. Toevallig kwamen we (met een behoorlijke omweg) langs de Mc-Donalds waar een aantal de buikjes nog hebben gevuld en nog even hebben gespeeld, waarna iedereen snel huiswaarts zijn gegaan omdat er op maandag weer school was en er ook weer gewerkt moet worden.

Het weer is goed geweest, nagenoeg de hele dag droog geweest en met een aangename 20°C. Het kleine buitje drong de buurtleden iets dichter tegen elkaar onder 1 dakje maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt.

We hadden weer even het gevoel dat we echt nog een dag op vakantie waren, gezellig, ontspannend en toch inspannend.

Iedereen weer bedankt voor zijn/haar aanwezigheid en gezelligheid. Mochten er voor volgend jaar nog tips/suggesties zijn voor een speeltuin horen/zien we het uiteraard graag!

Het bestuur