Oud Papier

Al jaren zetten vrijwilligers en buurtgenoten zich in om zoveel mogelijk oud papier te verzamelen. Van de opbrengst hiervan worden leuke activiteiten georganiseerd voor onze levendige buurt.

Op deze website zullen we u tijdig informeren wanneer we het oud papier weer op komen halen. Wij stellen het erg op prijs als u zoveel mogelijk oud papier verzameld en met de ophaaldagen gebundeld aan de straat zet. We hopen zo nog jaren vele leuke activiteiten te organiseren voor de hele buurt!

We willen u vriendelijk vragen het papier goed te bundelen en evt. lege dozen zo compact mogelijk te vouwen. Veel papier waait anders over straat wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn. Tevens proberen het papier zoveel mogelijk aan 1 kant van de straat te zetten zodat we zo min mogelijk hoeven over te steken. Dit in verband met de veiligheid van onze vrijwilligers. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Soms ontstaat er onduidelijkheid over de ophaaldagen voor het oud papier. Om hier duidelijkheid in te scheppen onderstaande:

Buurtvereniging Voordeldonk komt standaard papier laden op: de laatste zaterdag van elk kwartaal

De ophaaldagen die in de afvalkalender van Blink staan zijn de ophaaldagen van Jong Nederland.

De ophaaldagen zijn op:           

 • Zaterdag 30 december 2023 vanaf 8:30u laden
 • Zaterdag 30 maart 2024 vanaf 8:30u laden

 • Zaterdag 29 juni 2024 vanaf 8:30u laden

 • Zaterdag 28 september 2024 vanaf 8:30u laden

 • Zaterdag28 december 2024 vanaf 8:30u laden

Alle buurtleden die een E-mailadres hebben doorgegeven krijgen 4 keer per jaar een herinnering dat we het papier weer op komen halen.  Onderstaand het overzicht wanneer je herinneringen kunt ontvangen:

 • 1 dag van tevoren, dus op vrijdagmorgen een herinnering als we op zaterdagmorgen het papier komen ophalen.
 • 1 week van tevoren, dus op de zondagmorgen een herinnering als we op de zaterdagmorgen erop volgend het papier komen ophalen (STANDAARD INGESTELD).
 • Het is ook mogelijk om zowel 1 week als 1 dag van tevoren een herinnering te ontvangen.

Omdat oud papier een hele belangrijke inkomstenbron is voor onze buurtvereniging komen we graag het oud papier ophalen. Echter zijn er een paar belangrijke zaken:

In sommige gevallen worden er onder andere lege melkverpakkingen bij het oud papier klaar gezet. Deze zogenaamde TETRApakken mogen NIET bij het oud papier. Deze mogen wel in de PMD zakken die 2-wekelijks gratis worden opgehaald samen met blik en pastic flacons. Klik onderstaand wat er allemaal bij het PMD afval mag:

Overzicht PMD afval gemeente Asten
Overzicht PMD afval gemeente Asten
Overzicht_PMD_scheidingsregels.pdf
169.5 KB
102 Downloads
Details

Verder wilen wij vriendelijk maar dringend verzoeken geen verpakkingen met etensresten(o.a. vlaai/pizza) bij het oud papier te doen. De zuivere vlaai/pizzadozen mogen uitereraard wel bij het oud papier.

Samenvattend:

 • ​WEL – veel oud papier verzamelen

 • WEL – goed bundelen en of in dozen doen en dichtmaken

 • WEL – dozen platvouwen (we hebben geen plaats voor lucht)

 • GEEN – Tetrapakken bij oud papier (melkpakken/drinkcartons)

 • GEEN – Voedselresten bij het oud papier (o.a. vlaai/pizza)

 • Houdt het hygiënisch voor onze vrijwilligers (zorg ervoor dat er geen ongedierte bij het opgeslagen oud papier kan komen).

BEDANKT VOOR JULLIE MEDEWERKING!!!December 2019 – Leo van Zeeland met “pensioen” als vaste tractor chauffeur bij het oud papier laden

Op zaterdag 28 december 2019 heeft Leo van Zeeland na +/-20 jaar zijn laatste ritje gemaakt als vaste tractorchauffeur met het oud papier laden voor Buurtvereniging Voordeldonk. Tijdens de pauze bij Loonbedrijf Berkers heeft Leo een bedankje mogen ontvangen en na de laatste 2e helft zit het er voor Leo op. Bedankt voor al die jaren geweldige inzet en beschikbaar stellen van het materieel! Met de opbrengsten van het oud papier laden hebben we al heel veel jaren leuke activiteiten kunnen organiseren.

Het ga je goed en geniet van je welverdiende “pensioen”…

Namens de hele buurt(vereniging)


December 2015 – Jan Berkers met “pensioen” als vaste tractor chauffeur bij het oud papier laden

Jan Berkers

Op zaterdag 19 december 2015 hebben we onze laatste ronde oud papier geladen voor dat jaar. Voor Jan Berkers was dit helemaal de laatste keer dat hij als vaste tractor chauffeur zijn ronde heeft gedaan. Jan Berkers heeft dit zo lang gedaan dat het zelfs niet bekend is hoe lang. Als bestuur en alle buurtleden van buurtvereniging Voordeldonk zijn we Jan ontzettend dankbaar voor deze jarenlange inzet. Al was het nog zo druk op het loonbedrijf, het oud papier ophalen ging door, daar was geen speld tussen te krijgen.

Verder zijn we erg dankbaar dat Loonbedrijf Berkers ons heeft toegezegd dat we nog steeds gebruik mogen maken van de tractor en aanhanger die toch wel een bekende verschijning zijn in de buurt. Hierdoor hopen we nog lang het oud papier te kunnen verzamelen in de buurt en met het geld wat we hiermee bijeen halen leuke activiteiten te organiseren voor de hele buurt.

Om Jan Berkers en Loonbedrijf Berkers te bedanken hebben we een klein filmpje op Facebook gezet. Zelfs hier kennen ze allemaal Jan, want het berichtje is inmiddels bijna 2300 keer bekeken en het filmpje bijna 900 keer in anderhalve dag tijd!  Klik onderstaand voor het filmpje: