Foto’s Sinterklaas 2016

Bezoek Sinterklaas Buurtvereniging Voordeldonk 2016

Op Zaterdag 26 november heeft Sinterklaas en zijn Pieten weer een bezoek gebracht aan de kinderen van Buurtvereniging Voordeldonk. Er waren in totaal 26 kinderen tot en met groep 5 aanwezig, daarnaast nog enkele oudere kinderen, ouders en bestuursleden. Er was lekkere koffie/thee/ranja met daarbij wat lekkers om te snoepen, kortom een gezellige middag voor iedereen. Onderstaand een verslagje van het bezoek.

Voordat Sinterklaas zijn bezoek kwam brengen hebben de kinderen onder begeleiding van Kim van Bussel een aantal liedjes gezongen. Al snel was het tijd dat Sinterklaas zou komen. Maar er kwamen alleen 2 Pieten binnen met het zadel van het paard Amerigo. Ze waren Amerigo kwijt. Vriendelijk werd de kinderen gevraagd niet tegen Sinterklaas te zeggen dat de Pieten het paard van Sinterklaas kwijt waren. Bij binnenkomst van Sinterklaas was het voor Sinterklaas duidelijk dat er iets aan de hand was waarbij hij de kinderen vroeg of de Pieten het paard Amerigo kwijt waren. Zo lief en eerlijk als de kinderen van onze Buurtvereniging zijn werd door (bijna) iedereen gezegd dat ze inderdaad het paard kwijt waren. Sommigen namen het toch voor de Pieten op en zeiden dat er niets aan de hand was.

Omdat er niet gezongen was toen de Pieten en Sinterklaas binnenkwam hebben ze de binnenkomst opnieuw gedaan en werd er luidkeels gezongen. Omdat Sinterklaas niet het grote Sinterklaasboek had meegekregen maar het Guiness Book of Records is besloten om een aantal recordpogingen te gaan doen met de Buurtvereniging. Als eerste moesten 2 kinderen zo snel mogelijk een parcours afleggen met zaklopen, daarna 2 kinderen die 7 pepernoten tegelijk in de mond moesten stoppen en 2 ouders die maar liefst 17 pepernoten in de mond moesten stoppen. Het ene record naar het andere werd gebroken. Tot slot moesten de kinderen een parcours afleggen over een “dak” en OP de schoorsteen(onze voorzitter of beter gezegd onderlegger :-)).

Tot slot was het tijd voor de cadeautjes die Sinterklaas voor onze lieve kinderen had meegenomen. Deze werden al vlug door de kinderen gevonden en werden de kinderen 1 voor 1 naar voren geroepen om tekeningen af te geven, handjes te schudden en het cadeautje in ontvangst te nemen. 

Sinterklaas en de Pieten super bedankt voor jullie komst en de cadeautjes, Kim van Bussel voor de muzikale ondersteuning en uiteraard iedereen bedankt voor jullie komst en graag tot de volgende activiteit! 

Het bestuur

er zijn geen afbeeldingen gevonden