62 jaar Buurtvereniging Voordeldonk (1960-2022)

Buurtvereniging Voordeldonk viert 62-jarig jubileum in 2022

Asten – In 2020 bestond Buurtvereniging Voordeldonk maar liefst 60 jaar. Helaas was dit het jaar van de Corona en is het toen niet mogelijk geweest om dit jubileum te vieren. 2 jaar later was de Buurtvereniging er weer helemaal klaar voor en is er in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 alsnog en spetterend jubileumfeest gehouden voor de leden van de buurtvereniging bij het scouting gebouw Polderhonk op de Bergweg 26.

Het was 1960 toen Buurtvereniging Voordeldonk werd opgericht. Met toen ongeveer 80 gezinnen in 10 straten van het buitengebied in het Oostelijk deel van Asten. Het ledenaantal is altijd stabiel gebleven en gestaag gegroeid van 100 gezinnen bij het 40-jarig jubileum, 110 gezinnen bij het 50-jarig jubileum naar momenteel 120 gezinnen verdeeld over 11 straten en bestaande uit totaal ongeveer 400 personen!

Al 62 jaar lang hebben zich een aantal enthousiaste bestuursleden zich (veelal jaren achter elkaar) ingezet om jaarlijks een groot aantal activiteiten te organiseren voor alle leeftijden. Hierdoor kan er gesteld worden dat deze dynamische buurtvereniging zorgt voor veel sociale contacten binnen het hele buurtschap Voordeldonk. Om al deze activiteiten mogelijk te maken in combinatie met een laagdrempelige contributie wordt al vele jaren meerdere keren per jaar het oud papier in de buurt opgehaald en mag de vereniging zich gelukkig prijzen met de enthousiaste vrijwilligers en bedrijven in de buurt die mensen en middelen ter beschikking stellen voor de gemeenschap.

Met de slogan “Samen maken we de buurt” heeft Buurtvereniging Voordeldonk laten zien dat iedereen dit serieus neemt. Na de opening op zaterdagmiddag ging om 17u de jubileum barbecue van start met op het hoogtepunt bijna 180 aanwezige buurtleden! Aansluitend is om 20u een grandioze feestavond van start gegaan met 130 aanwezigen. De buurtvereniging zou geen buurtvereniging zijn als er niet aan iedereen is gedacht. Zo was er voor alle kinderen van alles te doen, op zaterdagmiddag het meeste binnen in verband met de regenbuien die over trokken maar op zondag kon het zowel binnen als buiten los. Buiten waren springkussens opgesteld en binnen is er een nieuwe minibuurt gebouwd met 4 pallets grote legostenen. Verder kon er tijdens het tekenen en kleuren naar kinderfilms gekeken worden en waren er heel veel kleinere spellen. Op zondagmiddag is er voor 135 leden een grote buurtbrunch gehouden onder begeleiding van Astenaar en troubadour Hans van Gorp. Tevens was er de mogelijkheid om de natuurfilm “Parels van de Peel” te bekijken, een schitterende film die gemaakt is door de in 2017 veel te vroeg overleden buurtlid Han Meeuwsen en welke is afgemaakt door zijn gezin en door een team die dicht bij Han stonden. Iedereen heeft genoten van het vele lekkers wat er te krijgen was en is er weer volop gebuurt, dit is toch waar het om draait.

Het bestuur kan terugkijken op een fantastisch jubileumfeest dankzij het enthousiasme van leden, maar ook van alle bedrijven en sponsoren van materiaal en hulp die hieraan ook zeker hebben bijgedragen. Zo hoopt Buurtvereniging Voordeldonk de lange Corona periode steeds verder achter zich te laten en weer zoveel mogelijk buurtbewoners samen te brengen van jong tot oud om dit vervolgens nog jaren door te kunnen zetten.

Denk eraan: ‘SAMEN MAKEN WE DE BUURT!’

Foto’s Jubileumweekend 2022:

Foto’s Opbouw Jubileumweekend 2022: