Zeskamp 2019

Op vrijdagavond 21 juni en zaterdag 22 juni 2019 zijn in Asten weer voor de 33e keer de Zeskamp geweest voor de junioren. Buurtvereniging Voordeldonk had weer een fantastisch jeugdteam afgevaardigd. Het was geweldig om te zien hoe de jeugd zich van zijn beste kant liet zien door SAMEN te werken en SAMEN te spelen!

Op vrijdagavond werd om 18:30u de aftrap gegeven voor een geweldige playback avond. Buurtvereniging Voordeldonk heeft dit jaar zelfs de 3e plaats weten te bemachtigen van de 31 teams! Een super knappe prestatie! Met veel enthousiasme zijn alle kinderen een heel aantal keren bij elkaar gekomen om te oefenen en het decor en joker te maken. Anne Heijligers weer bedankt voor de choreografie en de begeleiding!

Op zaterdag was het de dag van de spellen. Na een late avond werd ’s-Morgens eerst de creatief gemaakte Joker geshowd en luidkeels de yell ten gehore gebracht. Hierna kon het begin worden gemaakt met de spellen. Er waren door de organisatie van de Zeskamp weer mooie spellen geregeld en ook zelf bedacht. Vol enthousiasme lieten alle kinderen zich van de sportiefste kant zien. Het weer was grandioos met een lekker zonnetje en 24°C. Er hadden zelfs meer waterspellen in mogen zitten maar dat is helaas niet vooraf te voorzien.

Nadat alle teams de 7 spellen hadden volbracht was er nog een rode draadspel waarbij 4 hindernissen als een “rode draad” achter elkaar genomen moesten worden door iedereen van elk team. Het enthousiasme bleef eraf spatten tot het laatste team over de streep was.

Aan het eind van de middag werd de einduitslag bekend gemaakt en ondanks het grote aantal sport- en vriendenteams met oudere kinderen is ons jeugdteam op de 12e plaats geëindigd van de 31 teams.

Helaas had deze 33e Zeskamp een zwarte rand door het verlies van bestuurslid Sander Beckers die helaas maar 33 jaar jong mocht worden na 13 jaar bestuurslid te zijn geweest van Zeskamp Asten. Ter nagedachtenis aan Sander is een minuut stilte gehouden en was een gedenkhoek ingericht in de tent. Eén ding is zeker, hij zou ontzettend genoten hebben van deze Zeskamp net als iedereen!!

Bekijk hier het optreden van ons jeugdteam op vrijdagavond:

Klik op onderstaande afbeelding om de foto’s te bekijken van Zeskamp 2019: