Foto’s Familie Fietstocht 2017

Familie Fietstocht 2017

Op zondag 10 september hebben we na jaren van afwezigheid weer een familie fietstocht georganiseerd. Gezien de weersvoorspellingen van een paar dagen eerder waren we met totaal 43 buurtbewoners erg tevreden met de opkomst. Om 12:00u verzamelden we bij Basisschool Voordeldonk. Enkele kwamen wat later omdat er tussen de activiteiten door een koe moest kalven. Dit was blijkbaar een fluitje van een cent en (zonder routeverkorting) konden ze toch aansluiten bij de rest 😉

Met zo’n 18-19°C en een lekker zonnetje gingen we in groepen op pad. We fietsten hierbij naar onze eerste pauzeplaats, namelijk bij Bamboo Giant, de bamboekwekerij van de familie Nielen op de Kleine Heitrak in Heusden. Hier werden we gastvrij onthaald met een kop koffie een een stuk cake. Daarna kregen we een hele interessante rondleiding van Bennie Nielen. Erg mooi hoe de kwekerij zich internationaal heeft weten te positioneren als professionele bamboe kwekerij voor zowel tuinbeplanting maar ook zeker als voer voor panda’s in dierentuinen. De laatste tijd is de kwekerij veel in het nieuws geweest als hofleverancier van de panda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwenhands Dierenpark in Rhenen. De kwekerij heeft totaal 30.000m2 kasoppervlak en nog 80.000m2 buitenvelden. 

Na de rondleiding op de bamboekwekerij fietsten we verder en kwamen we bij de volgende tussenstop, de molen in Vlierden. Hier hebben we een paar oud-Hollandse spelen gedaan.

Tot slot is de fietstocht geëindigd bij Manege Heijligers in Asten waar de kinderen naar hartenlust konden spelen in het speeltuintje en de andere deelnemers nog even gezellig na konden praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook is hier de eind uitslag bekend gemaakt van de vragen die we tijdens de fietsroute moesten beantwoorden. De hele gelukkige winnaars van de 1e prijs was groep 1 bestaande uit de familie Roel, Monique, Just en Sem Berkers en Frank, Chantal, Britt en Tim van Berlo. PROFICIAT!!

Wat ons betreft een hele geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Iedereen bedankt voor zijn/haar deelname!

Het bestuur 

Onderstaand de foto’s van de familie fietstocht 2017. Heb je ook leuke foto’s van de fietstocht die je wilt delen stuur deze dan in.

Wilt u foto’s insturen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Na goedkeuring zullen de foto’s worden geplaatst op de website.

[vfb id=’5′]