Foto’s Sinterklaas 2017

Bezoek Sinterklaas Buurtvereniging Voordeldonk 2017

Op Zaterdag 2 december heeft Sinterklaas en zijn Pieten weer een bezoek gebracht aan de kinderen van Buurtvereniging Voordeldonk. Er waren in totaal 28 kinderen tot en met groep 5 aanwezig, daarnaast nog enkele oudere kinderen, ouders en bestuursleden. Er was lekkere koffie/thee/ranja met daarbij wat lekkers om te snoepen, kortom een gezellige middag voor iedereen. Onderstaand een verslagje van het bezoek.

Nadat de Pieten rustig binnen kwamen en een gezellig onderonsje hadden kwam Sinterklaas binnen. Die vond dat de Pieten wel met iets meer bombarie binnen mochten komen. Dit lieten ze zich geen twee keer zeggen en kwamen even later binnen met wel erg veel bombarie. Gewapend met een grote trom en kazoo’s kwamen ze binnen. Nadat de kinderen pakjes in een menselijke schoorsteen hadden gegooid, liedjes gezongen (onze buurt kende de teksten erg goed 😉 en kregen de kinderen snoepstrooiles. Omdat dit nogal snel ging werd het nog even langzaam voorgedaan. Daarna mochten de kinderen zelf het snoepgoed strooien om het vervolgens zelf weer op te rapen. Ondertussen bleek een niet nader bij naam te noemen ouder wel erg behendig te zijn in het poetsen van de staf van de Sint.

Daarna werden de kadootjes gezocht en uitgedeeld en de tekeningen/kleurplaten afgegeven aan de Sint. Nadat er veelvuldig tot 3 geteld was mochten deze uitgepakt worden.

Sinterklaas en de Pieten super bedankt voor jullie komst en de cadeautjes en uiteraard iedereen bedankt voor jullie komst en graag tot de volgende activiteit! 

Het bestuur